Gázából támadták rakétával Askelónt a kedd éjszakai izraeli légicsapás után

A Gázai övezetből a szomszédos északi várost, Askelónt támadták egy rakétával másfél órával az éjszakai izraeli légicsapást követően - jelentette szerda reggel a Jediót Aronót című újság honlapja, a ynet.

A vaskupola védelmi rendszer rakétája befogta az Askelón ipartelepe felé tartó lövedéket, és ezért az nem okozott kárt sem emberéletben, sem anyagiakban.

Előzőleg izraeli vadászgépek egy kedd esti gázai rakétacsapást követően a Gázai övezet déli részén, Rafiahnál lőtték a radikális iszlamista terrorszervezet célpontjait - számolt be a hadsereg szóvivője. „A Hamász terrorszervezet a felelős mindenért, ami a Gázai övezetben történik" - közölte a  szóvivő. „Az izraeli hadsereg elszánt arra, hogy megtegyen bármit Izrael polgárainak védelmében, és felkészült bármilyen helyzetre" - tették hozzá.

Előzőleg, kedd délután Benjámin Netanjahu miniszterelnök részvételével helyzetértékelő és feladatmeghatározó tanácskozást tartottak Tel-Avivban a katonai főhadiszálláson, majd újabb egységeket vezényeltek az övezet mellé, és tartalékosok további behívásáról határoztak.     

Az erőszak legújabb köre azért robbant ki Izrael és a Hamász között, mert hétfőn a Gázai övezetből rakétával támadták egy közép-izraeli település egyik lakóépületét. A támadásban heten megsebesültek. 

Kapcsolódók

Kimaradt?