A világhálón kér menedéket egy szaúd-arábiai nő

Elbarikádozta magát a bangkoki reptér hotelszobájában egy szaúd-arábiai lány, mert attól tart, hogy amennyiben hazatér, megölik.

A 18 éves Rahaf Mohhamed Alqunun a családon belüli erőszaktól tartva a közösségi médián keresztül kért segítséget hétfőn. A bangkoki reptér hotelében barikádozta el magát, tartva attól, hogy a thaiföldi hatóságok deportálják.

A családjával együtt utazott Kuvaitba, ahonnan aztán megszökött. Az volt a terve, hogy előbb Thaiföldre, aztán onnan Ausztráliába menekül. Thaiföldön azonban elfogták és vissza akarják küldeni Kuvaitba.

Alqunun az ENSZ-hez fordult segítségért, és arra kérte az utasokat, hogy segítsenek rajta. Azt írta a Twitteren, addig nem hagyja el a zszobát, amíg nem látja az ENSZ Menekültügyi Főbiztosát. A főbiztos már jelentkezett, a thai hatóságok azonban egyelőre nem válaszoltak neki.

Állítása szerint családja fizikai és pszichológiai bántalmazásban részesítette – például hat hónapos szobafogságot róttak ki rá, csak mert levágta a haját. Biztos abban, hogy be is börtönzik, amennyiben hazatér.

FRISSÍTÉS: A nő romániai idő szerint délben azt írta a Twitteren: a thai hatóságok hazudtak neki arról, hogy nem kérheti az ENSZ segítségét, holott ők akadályozzák meg a szervezetet abban, hogy elérjék őt. Ugyanakkor úgy véli, írta, hogy a neki szánt étellel elkábítanák, hogy visszaküldhessék Szaúd-Arábiába.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?