Tömbházomlás Oroszországban: hétre emelkedett a halálos áldozatok száma

A legfrissebb adatok szerint hétre emelkedett a magnyitogorszki házomlás halálos áldozatainak száma, 37 embert továbbra is eltűntként tartanak számon – közölte a rendkívüli helyzetek minisztériumának Cseljabinszki területi részlegének szóvivője.

Kedd hajnali adatok szerint a kemény téli hidegben dolgozó mentőknek a kutatás megkezdése óta 12 embert sikerült kiemelniük a romok alól. Közölük heten életüket vesztették, öt embert, közöttük egy gyermeket kórházba vittek. A halálos áldozatok között nincsen gyermek.

Hétfőn az urali iparvárosban beomlott az egyik tízszintes lakóháztömb egy része. Az orosz szövetségi Nyomozó Bizottság az elsődleges adatok alapján gázrobbanás miatt folytat vizsgálatot. Oleg Klimov, a Cseljabinszki kerület helyettes kormányzója szerint 79 lakó tartózkodott az épületben a robbanáskor.

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn Szocsiból a házomlás helyszínére látogatott a Moszkvától 1400 kilométerre keletre fekvő városba, találkozott a mentőkkel és meglátogatta a sérülteket a kórházban.

Gázrobbanások gyakran előfordulnak az orosz lakóházakban, az ok rendszerint a biztonsági előírások be nem tartása, illetve a karbantartás hiánya. Magnyitogorszkot a világ egyik legszennyezettebb városai között tartják számon a fém- és acélipara miatt.

Kapcsolódók

Kimaradt?