FRISSÍTVE – Lövöldözés volt Strasbourg központjában, három ember meghalt

FRISSÍTÉS: Három ember meghalt, 12-en megsebesültek a franciaországi Strasbourgban kedd este egy karácsonyi vásár közelében történt lövöldözésben, az elkövető szökésben van. A tettest azonosították.

Az első percekben még ellentmondásos, nem hivatalos forrásokból származó információk láttak napvilágot. Internetes felületén a Le Figaro című francia lap például azt írta, hogy egy férfi nyitott tüzet automata fegyverből, négyen megsebesültek.

Több forrás szintén sebesültekről írt, a Reuters hírügynökség a helyi tűzoltóságra hivatkozva viszont azt jelentette, hogy egy ember meghalt. Csak ezután érkezett a prefektúra részéről ahivatalos közlés.

A közösségi média szerint a francia nagyváros központjának egy részét lezárták, a francia belügyminisztérium pedig felszólította a lakosságot, hogy maradjanak otthon. A rendőrség lezárta a környéket, a villamosközlekedést is leállították. A Kleber téri karácsonyi vásárt bezárták.

A külügyminisztérium jelenlegi információi szerint nincs román állampolgárságú személy a strasbourgi merénylet áldozatai között és senki nem kért konzuli segítséget. A külügyi tárca közleménye szerint Románia Strasbourgi Főkonzulátusa figyelemmel kíséri a Kleber-téren kedd este történt események kimenetelét, és folyamatosan kapcsolatot tart fenn a helyi hatóságokkal, készenlétben állva arra az esetre, ha segítséget kellene nyújtania.

FRISSÍTÉS: Az elkövetőt azonosították egy 29 éves férfi személyében, aki a potenciális biztonsági fenyegetések listáján szerepel.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?