Szakadár provokációktól tartanak a biztonsági szervek Kárpátalján

A Kárpátalja megyei ügyészség, rendőrség és az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) helyi kirendeltsége hétfőn közösen arra szólította fel az ukrajnai megye lakosait, hogy „ne üljenek fel a közösségi oldalakon és egyes internetes kiadványokban jelenleg újult erővel terjesztett szeparatista felhívásoknak”.

A közlemény szerint vasárnaptól az egyik közösségi oldalon olyan felhívások láttak napvilágot, hogy Kárpátalján Ukrajna felé le kell zárni a hágókat, az Európai Unió felé pedig meg kell nyitni a határokat, vagy Ukrajna államhatárát a Kárpátok gerincén húzódó Árpád-vonal mögé kell tolni.

A hamis oldalakról terjesztett felszólításokkal „információs háborúba” akarják bevonni a mindig békés és toleráns kárpátaljai lakosokat – tájékoztattak a kárpátaljai hírportálok.

Vasárnap ukrán nyelvű kárpátaljai internetes oldalakon olyan tartalmú hírek jelentek meg, hogy állítólag az Ungváron aznap este kezdődött autós tüntetés egyes résztvevői szakadár kijelentéseket tettek.

Az SZBU a szakadár felhívások miatt büntetőeljárást kezdeményezett Ukrajna területi egységének megsértése és határainak megváltoztatására irányuló kísérlet címén.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?