Még a hozzá közeli csatorna is bojkottálja Trump félrevezető videóját

Nemcsak az NBC és Facebook, de még a Fox News sem hajlandó Trump félrevezető kampányvideóját leadni.

Korábban a CNN, most az NBC, a Facebook és a Trump szemében is meglehetősen barátságosnak számító Fox News sem hajlandó egy olyan kampányfilmet közzétenni, amelyben az amerikai elnök összemossa a hondurasi menekültkaravánt egy négy évvel ezelőtt elítélt mexikói rendőrgyilkos személyével.

 


A rendőrgyilkos férfi személyét már korábban is felhasználta Trump a gyűlöletkeltésre, azt állítva, hogy a demokraták felelősek a gyilkosságért. Hamar kiderült azonban, hogy Luis Bracamontes még George W. Bush elnöksége alatt lépett be az országba. Ha ez nem elég: a közismert Trump-támogató Joe Arpaio seriff maga engedte el a gyilkost.

 

Az Egyesült Államokban kedden tartanak időközi választásokat. Sokak szerint a tét az, hogy korlátozhatóvá válik-e a republikánus párt a 435 képviselői, 35 szenátusi, 36 kormányzói és 6066 állami jogalkotói szék újraosztását követően. Egy megosztott kongresszus esetében az elnök korlátozottá válna számos kérdésben, a demokraták pedig emellett lehetőséget kapnának saját politikai törekvéseik érvényesítésére.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?