banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Keményen bírálta az apját Ivanka Trump

Ivanka Trump, az amerikai elnök lánya egy csütörtöki interjúban bírálta a kormányzat több intézkedését, elsősorban azt, hogy az amerikai-mexikói határon elfogott illegális bevándorló családokat szétválasztották, és a gyermekeket elvették szüleiktől.

Donald Trump lánya – mint kiderült – több belpolitikai kérdésben nem ért egyet édesapjával. Az amerikai média egyre több szereplője azt feltételezi róla, hogy politikai babérokra tör, ezért politikával összefüggő megnyilvánulásait a korábbiaknál nagyobb figyelem övezi.

Az elnök lánya és főtanácsadója csütörtökön egy washingtoni rendezvényen az Axios hírportálnak kijelentette: a Fehér Házban töltött több mint másfél év alatt "életének mélypontja" az volt, amikor a kormányzat utasításának megfelelően az amerikai-mexikói határon elfogott illegális bevándorló családokat szétválasztották, és a gyermekeket elvették szüleiktől.

„Nagyon szenvedélyesen ellenzem a családok szétválasztását, a gyermekek elválasztását a szüleiktől” - jelentette ki. A bevándorlást Ivanka Trump "hihetetlenül összetett" kérdésnek, az illegális bevándorlást pedig "hihetetlenül bonyolultnak" mondta. Majd hozzátette: ez a kérdés őt "érzelmileg nagyon érinti". Kérdezték a sajtóról is. Kifejtette, hogy ugyan személyesen őt is sok támadás érte, ezek – mint fogalmazott – "nem voltak teljesen megalapozottak". De hozzátette: "Nem érzem úgy, hogy a média a nép ellensége”.

Ezzel arra utalt, hogy apja, aki a sajtó jó részével kifejezetten rossz viszonyban van, több alkalommal is "a nép ellenségének" minősítette a vele egyet nem értő médiumokat és újságírókat.

banner_3QCqSgiR_Artboard 2-100.jpg
banner_GPTpbb6w_970x250.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?