Őrizetbe vették Sikó Imrét, Bölön polgármesterét

Őrizetbe vették csütörtökön Bölön polgármesterét – tájékoztatta lapunkat a rendőrség. A háromszéki község elöljárója és két feltételezett bűntársa ellen hatósági közeg bántalmazása vádjával indítottak eljárást.

A polgármestert, bátyját, a közbirtokosság elnökét és egy további személyt 24 órára vették őrizetbe, az ügyészég az előzetes letartóztatásukat kéri. Nicoleta Marin rendőrségi szóvivő korábban elmondta: szerda este a település két rendőre szolgálati autójával járőrözött, amikor egy személyautó vágott eléjük, abból két személy ugrott ki. Egyikük Sikó Imre polgármester volt, aki ittasan szidalmazta a rendőröket, majd egyiküket megütötte, társa pedig a nyakkendőjénél fogva fojtogatta.

A rendőrök könnygázspray-vel védekeztek és erősítést hívtak. Lapunk érdeklődésére a háromszéki megyei önkormányzat Bölönben élő tanácsosa, Gáj Nándor elmondta: régóta feszült a viszony az elöljáró és a rendőrök között, ezért szerda délután megszervezték a rendőrséget felügyelő Területi Közrendészeti Hatóság ülését, ahol Sikó Imre és a közbirtokosság elnöke is felrótta a rendőröknek, hogy szemet hunynak a nagyméretű falopások fölött.

Őrizetbe vétele előtt Sikó Imre polgármester azt nyilatkozta: a közrendészeti hatóság ülését követően házigazdaként megvendégelte a résztvevőket, ahol ő is fogyasztott italt. Amikor a vacsora után hazafele tartott, előtte termett a bölöni rendőrparancsnok és helyettese, akik a földre teperték.

Sikó Imre szerint később azért ment a rendőrőrsre, hogy tisztázzák az incidenst, de ott is hasonló fogadtatásban részesült. Az elöljáró szerint rajta nem látszanak az ütésnyomok, de bátya - a közbirtokosság elnöke - testén zúzódások vannak. Az ügyben a Kovászna megyei ügyészség vizsgálódik.

Kapcsolódók

Kimaradt?