Eljárás indult Bölön rendőrverő polgármestere ellen

Rendőröket vert a háromszéki Bölön község polgármestere. Az elöljáró és társa ellen hatósági közeg elleni erőszak vádjával indítottak eljárást.

Nicoleta Marin, a háromszéki rendőrség szóvivője arról tájékoztatott: szerda este a település két rendőre szolgálati autójával járőrözött, amikor egy személyautó vágott eléjük. A járműből két személy ugrott ki, egyikük Sikó Imre polgármester volt, aki részegen számon kérte a rendőrökön, hogy abban az esti órában mit keresnek a település területén. A polgármester és társa szidalmazta a rendőröket, majd egyikük arcon ütötte az egyik rendőrt, a másikuk pedig a nyakkendőjénél fogva fojtogatta. Abántalmazott rendőr könnygázspray-vel védekezett, illetve erősítést kértek a központból.

Kovászna megye rendőrparancsnoka, Ion Popa megerősítette, hogy a rendőröket verő egyik személy Sikó Imre bölöni polgármester volt. A parancsnok szerint miután a bántalmazott rendőrök elhagyták az eset helyszínét, a polgármester három másik személlyel a bölöni rendőrőrshöz ment utánuk, ahol ismét erőszakosan viselkedtek. A bölöni polgármester és társait csütörtök reggel a sepsiszentgyörgyi ügyészségen kihallgatták.

FRISSÍTÉS: A bölöni elöljárót még nem sikerült megszólaltatnunk, telefonja ki van kapcsolva. Lapunk érdeklődésére a Bölönben élő Kovászna megyei önkormányzat tanácstagja, Gáj Nándor elmondta: tudomása szerint régóta megromlott a kapcsolat a település elöljárója és az ott szolgálatot teljesítő rendőrök között. A szerda esti konfliktust megelőzően délután Bölönben került sorra Kovászna megyei Területi Közrendészeti Hatóság (ATOP) ülésére, ahol Sikó Imre polgármester, és a közbirtokosság elnöke is felrótta a rendőröknek, hogy szemet hunynak a nagyméretű falopások fölött, viszont a bölönpataki romákat 2-3 szál fáért több száz lejre büntetik, de ugyanígy borsos pénzbüntetéssel sújtják azokat, akik láthatósági mellény nélkül közlekednek biciklivel.

Az elöljáró és a rendőrök közti, verekedésbe torkolló konfliktusra ezt követően az esti órákban került sor. A Bölönben élő háromszéki tanácstag lapunknak nyilatkozva rámutatott: furcsa számára, hogy két fiatal, ereje teljében lévő rendőrrel két 50-es éveiben járó férfi el tudna bánni.   

Kimaradt?