Hatalmas tűz Budapesten az Andrássy úton

Kigyulladt a tetőszerkezete és legfelső emelete egy budapesti VI. kerületi, a Kodály köröndön álló lakóháznak, a tető kiégett, tégla- és gerendadarabok zuhantak az épület elé, 30 embert kellett kimenteni.  A környéket teljesen lezárták.

A négyszintes épület harmadik emeletén, ezer négyzetméternyi területen kitört tűz miatt a legmagasabb riasztási fokozat lépett életbe, 100 tűzoltó 25 tűzoltókocsival oltotta a lángokat.  Hárman könnyen megsérültek, őket a helyszínen látták el.

Az Andrássy utat a Hősök tere és Oktogon között teljes szélességében lezárták. A budapesti Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója szerint a lángok percek alatt terjedtek el az Andrássy úton kigyulladt palota tetején, és teljesen elemésztették a tetőszerkezetet. A tűz előidézésének gyanúja miatt két embert őrizetbe vettek.

FRISSÍTÉS: Mostanra megfékezte a helyszínen dolgozó csaknem 110 tűzoltó a VI. kerületi Andrássy úton álló palota tetőterében meggyulladt tűz továbbterjedését - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) szóvivője kedden az MTI-vel. 
Kisdi Máté arról számolt be, hogy a tűz a tetőtérből a födémen keresztül több helyen átterjedt a lakatlan harmadik emeletre. A lakóházzal szomszédos két épület, egy iskola és egy másik lakóház tetőszerkezetére átterjedt a tűz, amely mintegy tíz-tíz négyzetméternyi területen rongálta meg az épületeket. Ezeket a tüzeket már eloltották - mondta a szóvivő. Elmondása szerint a mentők két könnyű sérültet vittek kórházba.
Hozzátette: az oltásban mintegy 110 tűzoltó vesz részt, 30 gépjárművel, köztük négy magasból mentő járművel vonultak ki helyszínre.
A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az érintett és a szomszédos épületekből összesen negyven embert kísértek ki, számukra a Városligeti fasorban található Derkovits Gyula Általános Iskolában biztosítanak elhelyezést.

Kimaradt?