Harmadszor is halasztottak Borboly Csaba perében

Harmadszor is halasztottak hétfőn a marosvásárhelyi táblabíróságon Borboly Csaba és vádlott-társai perében a marosvásárhelyi táblabíróságon. A következő tárgyalás időpontját 2014. január 9-re tűzték ki – jelentette tudósítónk.

Ezúttal halasztás oka az volt, hogy több beidézett tanú meghallgatásához tolmácsra lett volna szükség, és ezt a bíróság nem tudta biztosítani. Mint ismert, a román törvények lehetővé teszik az anyanyelv használatát az igazságszolgáltatásban.

Hargita Megye Tanácsának elnökét és alelnökét, Sófalvi Lászlót, illetve további 11 személyt szeptember közepén állították bíróság elé az ügyészek, többségüket hivatali visszaéléssel vádolják. A per október 21-én halasztással kezdődött, mert több vádlottnak nem sikerült védőügyvédet fogadni.

A korrupcióellenes vádhatóság szerint Borboly Csaba indokolatlanul fizetett ki jelentős, útjavításra szánt összegeket egy olyan cégnek (a Stravia Group Kft.-nek), amely Pálffy Domokos megyei önkormányzati képviselő tényleges irányítása alatt működött. Ezzel állítólag a tanácselnök és bűntársai 1,1 millió eurós kárt okoztak az államnak.

Kapcsolódók

Kimaradt?