Újabb gázszolgáltató ereszti szélnek az ügyfeleit

Az osztrák tulajdonban levő Megaconstruct augusztusban még 22 ezer háztartást látott el földgázzal.

Nem hosszabbítja meg a lejáró szerződéseket, tájékoztatta írásban ügyfeleit a Megaconstruct Rt. Az Országos Energia-szabályozó Hatóság (ANRE) adatai szerint a cégnek augusztusban 23 ezernél több ügyfele volt, közülük 22 ezren háztartási fogyasztók, írja az economica.net.Fotó: Pixabay

A Megaconstruct arra biztatja a klienseit, hogy próbáljanak leszerződni egy másik szolgáltatóval. Akkor sem maradnak azonban gáz nélkül, ha ez nem sikerül, mivel átveszi őket az ANRE által kijelölt végső szolgáltató, mely októberben az OMV Petrom. Függetlenül attól, hogy szabadpiaci szerződést kötnek vagy végső szolgáltató veszi át őket, a háztartási fogyasztók, bármennyi gázt használnak, 0,31 lej/kWh tarifával fizetnek érte.

A Megaconstruct osztrák tulajdonban van. A cég tavaly 105 embert foglalkoztatott, s 88,6 lej árbevétel mellett 16,2 millió lej nyereséget ért el. A vállalat minden bizonnyal azért mond le az ügyfeleiről, hogy csökkentse a rá nehezedő pénzügyi nyomást, a gázt ugyanis sokkal olcsóbban kénytelen eladni a lakossági fogyasztóknak annál, amennyiért vásárolja, a különbözetet pedig csak kb. féléves késéssel kapja meg a kormánytól.

Korábban a Distrigaz Vest értesítette a céges ügyfeleit, hogy nem hosszabbítja meg a lejáró szerződéseket, s hasonlóan járt el a Tinmar Energy is. A szakemberek arra számítanak, hogy az elkövetkező időszakban más szolgáltatók is kénytelenek lesznek megválni ársapkás energiát használó ügyfeleik zömétől.

Kapcsolódók

Kimaradt?