Török kivitelezők építik a Nagyszeben-Pitești autópálya második szakaszát

A török Mapa és Cengiz vállalatok nyerték a Nagyszeben-Pitești autópálya második, Bojca és Cornetu közötti szakaszára kiírt közbeszerzési eljárást, jelentette be pénteken a Közúti Infrastruktúra-Kezelő Vállalat (CNAIR) az economica.net szerint.

A török útépítők 4,25 milliárd lejért építik meg a 31 kilométeres autópálya-szakaszt a Pro Infrastructură Egyesület információi szerint. A megvalósítás becsült időtartama 18 hónap tervezés és 50 hónap (4 év és két hónap) kivitelezés. A munkálatokat vissza nem térítendő európai uniós alapokból finanszírozzák.Illusztráció: Pro Infrastructură Egyesület

A 2021. február 16-i határidőig 11-en jelentkeztek a 31 kilométeres autópálya-szakasz megépítésére, közülük haton tettek eleget a következő szakaszba jutás feltételeinek, majd végül csak egy kivitelező tett ajánlatot.

Az A1-es autópálya Nagyszeben és Pitești közötti részének első, Nagyszeben és Bojca közötti, 13,17 kilométeres szakasza kivitelezés alatt áll, az átadás határideje 2023. A harmadik, Cornetu és Tigveni közötti, kilométeres szakaszra 2022 januárjában írják ki a közbeszerzési eljárást. A negyedik, Tigveni és Curtea de Argeș közötti, 9,86 kilométeres szakasz tervezés alatt áll, 2025-re építhetik meg. A Curtea de Argeș és Pitești közötti utolsó, 30,35 kilométeres szakasz már épül, szintén 2025-re ígérik a befejezését.

Kapcsolódók

Kimaradt?