Tordán épít gyárat a magyar építőipari vállalat

Szellőztető berendezésekhez való csöveket és kapcsolószekrényeket fognak gyártani az üzemben.

Építőanyagokat fog gyártani Tordán a Kész Románia. „Legkésőbb 2023 elején elkezdjük a munkálatokat, melyeket az év végéig szeretnénk befejezni. Kezdetben körülbelül 20 személy fog dolgozni a termelésben” – nyilatkozták a Kész képviselői a Ziarul Financiar gazdasági napilapnak.Fotó: Facebook/KÉSZ

Az üzemben szellőztető berendezésekhez való csöveket fognak gyártani, kerek és szögletes keresztmetszetűeket egyaránt, valamint pumpaállomásokat. „Ugyanott fog működni az elektromos kapcsolószekrény részleg is, amely jelenleg Kolozsváron van, de átköltöztetjük Tordára. A termelést 2024 első negyedévében kezdjük el” – tájékoztatott a Kész.

A Kész Románia a térség meghatározó építőipari vállalatai közé tartozó magyarországi Kész csoport tagja. A Kész 2001-ben jelent meg a hazai piacon. Az elmúlt években a cég lendületesen fejlődött: 2018-ban az árbevétele még csak 114 millió lej volt, ami 2021-re 230 millióra nőtt, az alkalmazottak száma pedig 68-ról 96-ra.

 A Kész egy sor erdélyi műemlék, többek között a kolozsvári Szent Mihály templom felújításán dolgozott, s több gyárat is épített, valamint a nagyváradi Nymphea aquaparkot és lakóépületeket. A vállalat tavaly megvásárolt egy 16 ezer négyzetméteres telket Bukarest északi részén, ahol 50 millió eurós beruházással egy lakóépület együttest épít.

Kapcsolódók

Kimaradt?