Bicikliút épül a Kolozs megyei Bálványosváralján

Két kilométer hosszú bicikliutat építenének Bálványosváralján. A projektet az Országos Helyreállítási Tervből (PNNR) finanszírozzák – erről szóló együttműködési és telekkönyvezési határozattervezetet fogadott el csütörtöki rendkívüli ülésén a Kolozs Megyei Tanács.

A beruházás költsége közel 1 millió lej, a bicikliút mindkét irányban egy-egy méter szélességű sávval épülne meg Szásznyírestől Bálványosváraljáig, a 161 D jelzésű megyei út mentén.

Illusztráció: Pixabay

„A bicikliút kiépítésével természetkímélőbb közlekedési alternatívát kínálunk a lakosoknak, egyúttal növeljük a forgalom biztonságát, ezért a beruházás egyértelműen Bálványosváralja közösségét és fejlődését szolgálja” – nyilatkozta Muresán Ildikó, Bálványosváralja polgármestere.

„Azt szeretnénk, hogy egész Kolozs megyében átfogó kerékpárút-hálózat épüljön ki, ezért nagyon üdvözölendő, hogy a helyreállítási alapból az RMDSZ kormányzati jelenlétének köszönhetően finanszírozást nyerhetnek az önkormányzatok is a településeken belüli kerékpáros infrastruktúra megvalósítására. Gyeke és Mikeháza község után a harmadik kerékpárút építési projekthez járulunk hozzá, ezáltal környezetbarát és biztonságos feltételek mellett biztosított a közlekedés” – mondta el Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?