Megduplázza idén elektromos autótöltőinek számát az OMV Petrom

Az év végéig 150 új töltőt állít üzemben a vállalat, ezeket benzinkutak és parkolók területén helyezik el.

A tervezettnél több elektromos autótöltő-állomást helyez üzembe idén az OMV Petrom, írja az economica.net. Az év végére a vállalatnak már 270 autótöltője lesz, míg az eredetileg tervezett szám 240 volt.A kép illusztráció | Fotó: Agerpres

Ez azt jelenti, hogy egy év alatt az OMV Petrom több mint megduplázta az autótöltőinek a számát, hiszen 2022 végén még csak 120 –t működtetett.

Az idei látványos fejlődés egyik magyarázata az, hogy a többségi osztrák tulajdonban levő cég megnyert egy uniós pályázatot, 40 millió eurót kapott 400 gyorstöltő létrehozására. Ezeknek csak egy része lesz Romániában, a többi pedig Magyarországon és Szlovákiában. A projektet 2025 novemberéig kell befejezni.

Az autótöltők beépített teljesítménye 150 kW, melyek 10-15 perc alatt töltik fel a járműveket 200 km megtételéhez szükséges mennyiségű elektromos energiával. 328 darabot 80 romániai helyszínen szerelnek fel, 52 töltő Szlovákiába, 28 pedig Magyarországra kerül.

2022 végén az OMV Petrom bejelentette, hogy az első vállalat lesz Középkelet-Európában, mely négy országban működtet elektromos autótöltő-állomásokat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?