Halasztást és kiszámíthatóságot kérnek a vállalkozók

A Romániai Kis- és Középvállalkozások Országos Tanácsa (CNIPMMR) és a Concordia Munkáltatói Szövetség arra kérte Nicolae Ciucă szenátusi elnököt, hogy 2024. január 1-ig ne módosítsák az adótörvénykönyvet, és biztosítsák az üzleti környezet számára a kiszámíthatóságot a következő időszakban.

A CNIPMRR szerdai közleményében rámutat, hogy képviselői a Concordia képviselőivel együtt Nicolae Ciucă szenátusi elnökkel egyeztettek azokról az intézkedésekről, amelyeket a kormánykoalíció a költségvetési hiány csökkentése érdekében kíván bevezetni.

Fotó: Pixabay

A két munkáltatói szövetség képviselői azt kérték Ciucától, hogy az adótörvénykönyv 2024. január elsejéig ne módosuljon, a kormánykoalíció biztosítsa az üzleti szféra számára a kiszámíthatóságot a következő időszakban, a tervezett adóügyi intézkedéseket legalább 6 hónappal a hatályba lépés előtt jelentsék be, és támasszák alá ezeket alapos tanulmányokkal és hatáselemzésekkel.

A két szervezet képviselői azt is elmondták, hogy a beharangozott új intézkedések elfogadása esetén csökkenne a vállalatok versenyképessége, munkahelyek szűnnének meg, magasabb lenne az infláció, az adóbeszedés szintje viszont csökkene. Megjegyezték továbbá, hogy a biztos adórendszerről a bizonytalan adórendszerre való áttérés nem biztosítana többletbevételt az államkasszának.

Végül, de nem utolsósorban, a munkáltatói szövetségek a közpolitikai javaslatokról szóló vitába való bevonásukra szólították fel a kormánykoalíciót.

Közleményük szerint csütörtökön, augusztus 10-én az Európai Bizottság képviselőivel is találkoznak ebben az ügyben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?