Kifakadt az ellenzéki politikus: a kormány kikészíti a középosztályt

A szociáldemokrata-kormány növeli az adókat és kikészíti a középosztály egy részét, ahelyett hogy következetesen csökkentené az állami kiadásokat, mondta Dacian Cioloş ellenzéki politikus.

A REPER európai parlamenti (EP-) képviselője úgy fogalmazott, hogy 30 évnyi összevisszaság után, amely során a munkavállalókat a különböző módokon megalázták, a Ciolacu-kabinet egy újabb, a Szociáldemokrata Pártra (PSD) jellemző „gazdasági hülyeséget” követ el.

„Ahelyett, hogy fenntartható és kiszámítható megoldást talált volna a közkiadások következetes csökkentésére, a PSD-kormány úgy döntött, hogy növeli az adókat, és kikészíti az amúgy is vékony és sebezhető középosztály-réteg egy újabb részét” – írta Cioloş csütörtöki Facebook bejegyzésében.

Fotó: Dacian Cioloş/ Facebook

Hozzátette: egy felelős kormány hosszú távú stratégiát dolgozna ki.

„Marcel Ciolacunak nem kellene az adókhoz, a középosztályhoz, a vállalkozókhoz nyúlnia. Egy felelős kormány és egy olyan miniszterelnök, akit érdekel Románia sorsa, stratégiai építkezésbe kezdett volna az ország jövője érdekében. Más szóval, olyan gazdasági stratégiát dolgozott volna ki, amely kiterjed az adózási kérdésekre, a társadalombiztosítás és a nyugdíjak helyzetére, amely figyelembe veszi a demográfiai helyzetet, a mobilitást és a helyi fejlődést, és a kiszámíthatóságot tekinti a legfontosabb tényezőnek” – vélte a volt kormányfő.

Dacian Cioloş szerint egy országot nem úgy kell vezetni, mint egy pártot.

„A döntéseket nem a televízióban vagy italozás közben kellene meghozni a hasonlóan felkészületlen párttársakkal, akik a PSD miniszterei” – fogalmazott bejegyzésében Cioloş.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?