Câciu: teljességgel kizárt a nyugdíjhozzájárulás csökkentése

A pénzügyminiszter szerint ez a lépés teljesen felborítaná a költségvetést.

Határozottan kizárja Adrian Câciu a lehetőségét annak, hogy 5 százalékponttal, a bruttó bér 25 százalékáról 20 százalékra csökkentsék a nyugdíjhozzájárulás mértékét. Ezt Besztercén mondta a pénzügyminiszter.Adrian Câciu | Agerpres

„A kormány szintjén erről nem esett szó. Bárki, aki kinyit egy második osztályos matematika könyvet, láthatja egy ilyen intézkedés hatásait, nem is kell értenie a közgazdasághoz, láthatja, mennyire mérgező lenne a hatása. Nem kell becsapnunk az embereket, vannak más intézkedések, amelyekkel növelhetjük az alkalmazottak jövedelmét” – nyilatkozta a PSD-s politikus. Câciu azt is mondta, hogy ez az intézkedés teljesen felborítaná a költségvetést.

A pénzügyi tárcavezető megnyilatkozása várható volt, mivel a javaslat a liberálisoktól jött, kiagyalója pedig nem más, mint a PNL elnöke, Florin Cîțu. „A mi nézőpontunkból ez egy olyan javaslat, mely mindeninek hasznára van, senkit nem diszkriminál” – nyilatkozta a közelmúltban a korábbi kormányfő és pénzügyminiszter. Cîțu arról a tényről mélyen hallgatott, hogy nyugdíjakra tavaly 16 milliárd lejjel több ment el, mint amennyi a munkavállalók járulékainak formájában befolyt az államkasszába, az 5 százalékpontos csökkentés pedig óriási mértében megnövelné a deficitet.

A nyugdíjhozzájárulás csökkentésére vonatkozó javaslatot liberális képviselők egy csoportja nyújtotta be.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?