Violeta Alexandru: a PNL a PSD kedvéért letett a nyugdíj és a közalkalmazotti fizetés halmozásának betiltásáról

Violeta Alexandru független képviselő, volt munkaügyi miniszter szerint a Nemzeti Liberális Párt (PNL) „vörös szárnya” ismét behódolt a Szociáldemokrata Pártnak (PSD), és letett a nyugdíj és a közalkalmazotti fizetés halmozásának tilalmáról.

A volt PNL-s politikus egy szerdai Facebook-bejegyzésben azt írta: a liberális párt magatartása számára nem meglepetés, mert a „választóikat eláruló” jelenlegi kormánypártoknak szerinte számtalan „protekciósa” van azoknak a nyugdíjasoknak a körében, akik fizetést is kapnak az államtól.

A képviselő úgy véli, addig nem indulnak el jó irányba a dolgok Romániában, amíg a PSD kormányon van. Szerinte a közigazgatás reformja sem lehetséges ebben az időszakban, ezért a fiatalok továbbra is esélytelenül pályáznak közigazgatási posztokra.Violeta Alexandru egy, még munkaügyi miniszterként tartott sajtótájékoztatón | Fotó: gov.ro

A PNL szóvivője, Ionuţ Stroe kedden azt nyilatkozta, hogy a párt végrehajtó bizottságának aznapi ülésén terítékre került a nyugdíj és a közalkalmazotti fizetés halmozásának tiltása, illetve a nyugdíjkorhatár emelése. Hozzátette, hogy ezekről a kérdésekről a későbbiekben a koalíció dönt.

Mint köztudott, a tavalyi kormányválság feloldásaként létrejött PSD–PNL együttműködés hírére több nemzeti liberális párti szenátor és parlamenti képviselő (Ludovic Orban volt pártelnökkel az élen) kilépett a PNL-ből, és függetlenként dolgoznak a törvényhozásban, illetve a mostani ülésszakban új, saját frakció megalakítását jelentették be.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?