Bevitték a halottat a postára, hogy felvegyék a nyugdíját

Írországban csak személyesen lehet felvenni a nyugdíjat.

Az ír a rendőrség, a Gardaí vizsgálja, mi történhetett azzal a 60 körüli férfival, akinek a holttestét két másik férfi vitte be Carlow postájára, hogy felvegyék a nyugdíját, számolt be az Irish Times. Péntek délelőtt először csak az egyik fiatal férfi jelent meg a város postahivatalában, hogy felvegye az idősebb férfi nyugdíját, de csalódottan kellett távoznia, amikor személyzet közölte vele, hogy a kifizetésnél a nyugdíjasnak is jelen kell lennie.Nagy port kavart Carlow városában a bizarr eset | Fotó: discoverireland.com

Nem sokkal később azonban már hárman tértek vissza a postára. Az egyikük az idősebb férfi volt, akinek fel akarták venni a nyugdíját. Az ügyintézőnek azonban gyanús lett, hogy a feltűnően mozdulatlan nyugdíjast csak kitámasztották, ezért kifizetés helyett inkább a többi alkalmazottat riasztotta. A riasztásra a két fiatalabb férfi menekülni kezdett, az idősebb viszont ott maradt. Róla nem sokkal később kiderült, hogy már nem is élt.

A halott férfit Peadar Doylenak hívták, és a posta közelében lakott. A rendőrség most boncolással próbálja kideríteni, mi okozhatta a halálát. Ken Murnane, a város polgármestere szerint az eset sokkolta a helyieket.

Kapcsolódók

Kimaradt?