Az összes nagy áramszolgáltatót megbírságolta az ANRE

Az Electrica, az E-ON, a CEZ és az Enel háza táján is találtak szabálytalanságokat az ANRE ellenőrei.

2,4 millió lej értékű bírságot szabott ki áramszolgáltató vállalatokra az Országos Energia-szabályozó Hatóság (ANRE). A bírságolásra azt követően került sor, hogy 2022 végén ellenőrzést tartottak valamennyi nagy lakossági áramszolgáltatónál. Az ANRE arra volt kíváncsi, betartják-e a szolgáltatók az előírást, melynek értelmében maximum három hónaponként kötelesek leolvasni a háztartási fogyasztók villanyóráját.Fotó: Agerpres

Az ellenőrzés során kiderült, hogy valamennyi ellenőrzött vállalatnál bevett gyakorlatnak számít a határidő be nem tartása. A hatóság hat, egyenként 400 ezer lejes bírságot szabott ki. Ezekből hármat az Enel bánsági, munténiai és dobrudzsai fiókjai kaptak, egyet-egyet pedig az Electrica, az E-ON és a CEZ.

A villanyóra-leolvasást érintő szabálytalanságokért kiszabható bírság értékét tavaly decemberben megemelték, jelenleg 100 ezer és 1 millió lej között van, olvasható a Dumitru Chiriță, az ANRE elnöke nevében kiadott közleményben. A bírságokból befolyó pénz az államkasszába kerül.

Kapcsolódók

Kimaradt?