Az árkompenzáció elmulasztása miatt bírságoltak meg két gázszolgáltatót

Az Electrica Furnizare és a Gaz Vest számlázott szabálytalanul.

Megbírságolt két gázszolgáltatót az Országos Energia-szabályozó Hatóság (ANRE), mivel a novemberi számlákban nem alkalmazták a fogyasztóknak járó, a 259-es törvény által előírt árkompenzációt. Az Electrica Furnizare és a Gaz Vest egyaránt 200 ezer lejt kell befizessen az államkasszába. Az ANRE egyúttal kötelezte a két céget, hogy ismét bocsássák ki a novemberi számlákat, beleszámolva a kompenzációt.A jogos összegnél többet számlázott ki a két szolgáltató | Fotó: Agerpres

Az ANRE azt tanácsolja a fogyasztóknak, ellenőrizzék le, hogy a szolgáltatójuk levonta-e a számlájuk értékéből az őket megillető kompenzációt. Amennyiben ez nem történt meg, az ANRE-hez vagy a fogyasztóvédelmi hatósághoz (ANPC) fordulhatnak.

A Gaz Vest-re egy ideig biztosan nem panasz, mivel a cég decemberben bejelentette, hogy ideiglenesen felfüggeszti a lakossági szolgáltatást. A Szatmár, Bihar, Arad, Temes és Gorj megyékben aktív cég azért döntött így, mivel a menedzsment nem bízik benne, hogy a  kormány idejében meg fogja téríteni a szolgáltatóknak a befagyasztott- és a valós gázár közti különbséget és a kompenzációk ellenértékét. A Gaz Vest egyelőre március végéig függesztette fel a szolgáltatást, az ügyfelei másik szolgáltatóhoz kerültek.

Kapcsolódók

Kimaradt?