Még egy hónapig lehet benyújtani az egységes adóbevallási nyilatkozatot

Még egy hónapig, július 16-ig lehet benyújtani az egységes adóbevallási nyilatkozatot. Az adónyilatkozatot online is le lehet tenni az elektronikus formában elérhető okos nyomtatvány segítségével.

Az okos nyomtatvány az adóhivatal (ANAF) honlapján található, a Spaţiul Privat Virtual menüpontnál, az eléréséhez a Descărcare declaraţii-ra kell kattintani. A pénzügyminisztérium az összes adófizetőnek postán küldött személyre szabott levelet, amely minden adatot tartalmaz ahhoz, hogy a nyilatkozatot otthonról is el lehessen küldeni, és egy sor dokumentumot is be lehet küldeni, illetve ki lehet kérni online. Az okos-nyilatkozat automatikusan kiszámolja a befizetendő adó összegét.

Az egységes adóbevallási, azaz a 212-es formanyomtatványt azoknak kell benyújtaniuk, akik tavaly a munkakönyves állásukból származó jövedelmükön kívül egyéb bevételre tettek szert (ilyen például a szerzői jogdíjból, ingatlanok bérbeadásából származó jövedelem), illetve akik független tevékenységekből tartják fenn magukat.

Azok, akik a munkakönyves állásukból származó jövedelmükön kívül egyéb bevételre tettek szert, de az így szerzett összeg nem haladja meg a bruttó 22800 lejt, nem kötelesek benyújtani az egységes adóbevallási nyilatkozatot.

Kapcsolódók

Kimaradt?