Bővítette töltőállomás-hálózatát a Mol Románia

Két új töltőállomást nyitott Romániában a Mol, s ezzel benzinkútjainak száma elérte a 210-et - közölte csütörtökön a Mol Románia.

Mindkét benzinkút külön-külön több mint egymillió euró beruházás nyomán épült meg. Az egyik új töltőállomás a dél-romániai Busteni településen található, a másik pedig a dél-erdélyi Barcarozsnyón, a település Brassó felőli bejáratánál.

Közölték, hogy a vállalat folytatja a friss élelmiszereket értékesítő Fresh Corner üzletek romániai terjesztését, eddig 67 töltőállomáson létezik ez a kiszolgálás. A gasztronómiai kínálaton kívül a Mol Románia hálózatában 37 kúton működik autómosó, 86 töltőállomáson van LPG-töltő, 5 rendelkezik gyermekek számára külön kialakított térrel, valamint 16 töltőállomás állatbarát.

A Mol Románia korábban közölte, hogy az idén 10-15 millió eurót szán beruházásokra. A vállalat piaci részesedése a kiskereskedelemben eladott üzemanyag volumenét tekintve 18,9 százalék, és ezzel az első három piaci szereplő között van Romániában.

Az idei első fél évben a vállalat 12 százalékkal növelte a gázolaj kiskereskedelmi eladását, a benzin értékesítése 1 százalékkal nőtt a tavalyi azonos időszakhoz mérten. Tavaly gázolajból 13,5 százalékkal többet, 477 ezer tonnát adtak el, benzinből mintegy 10 százalékkal többet, 166 ezer tonnát értékesítettek 2015-höz mérten.

Kapcsolódók

Kimaradt?