Kártyával is fizetni lehet a közlekedési bírságot

Egy okostelefonra írt alkalmazás segítségével ezentúl akár a helyszínen is kifizethetik a bírságot a közúti szabálysértésért megbüntetett romániai sofőrök – írja a HotNews.

Ez azért jó hír, mert ha a gépkocsivezető 48 órán belül fizet, akkor csak az összeg felét kell átutalnia a lakóhelye szerinti önkormányzatnak. Az androidos és iOS-os telefonokra írt alkalmazás ingyenesen letölthető az auto.ro oldalon a Google Playről vagy az App Store-ról. A tranzakció lebonyolításához természetesen bankkártyára és internetre is szükség van.

Az átutalás a Libra Internet Bankon keresztül történik, amely 5 százalékos kezelési költséget számol fel, és bizonylatot is küld e-mailen a kifizetésről. Az alkalmazást eddig 360 ezren töltötték le.

Szintén a megbüntetett sofőrök dolgát könnyítené meg a MasterCard Románia menedzserének, Cosmin Vladimirescunak az a javaslata, hogy a közlekedési rendőröket szereljék fel kártyaleolvasó (POS) terminálokkal. Így a járművezető előveszi a bankkártyáját, és helyben fizethet. A rendőrség még nem kommentálta a javaslatot.

Kimaradt?