Ötszázezer iPhone készül naponta a karácsonyi szezonban

Nemcsak az üzletek, hanem a gyártók is készülnek a karácsonyi rohamra, az Apple egyik legnagyobb beszállítója, a FoxConn a The Wall Street Journal információja szerint munkásokat toboroz az óriási kereslet kielégítésére: napi szinten várhatóan soha nem látott mennyiségű készüléket gyártanak az elkövetkező időszakban a tajvani társaság üzemeiben.

A karácsonyi szezon közeledtével szokásosan növekvő kereslettel a gyártók is igyekszenek tartani a tempót, így túlórákkal illetve ideiglenes alkalmazottak felvételével készülnek a megnövekedett kereslet kielégítésére.

Az Apple egyik beszállítója, a Foxconn is maximum fokozatra kapcsolt, és annak érdekében, hogy ki tudja elégíteni a megrendelőit, jelentős mértékben növelte az alkalmazottainak számát. A társaság Kínában jelenleg mintegy 1 millió főt foglalkoztat, melyből 300 ezren kifejezetten csak az új iPhone 5S készülékek gyártásával foglalkoznak. Az iPhone 5S készülékek gyártását végző sorokon soronként mintegy 600 ember dolgozik, ami számottevően több mint az iPhone 5C illetve iPhone 5 összeszereléséhez szükséges 500 ember.

A társaság vezérigazgatójának elmondása szerint naponta mintegy 500 ezer darab készül az Apple legújabb, ujjlenyomat-olvasóval ellátott készülékéből.

Az Apple látva az iPhone 5C iránti vártnál alacsonyabb keresletet, arra kérte tajvani beszállítóját, hogy csoportosítsa át forrásait a drágább készülék gyártására. Részben ennek köszönhetően az Apple a korábbi többhetes várólisták helyett már 3-5 munkanap alatt ki tudja szállítani a megrendeléseket.

Egymilliárd okostelefont értékesítenek az idén
Az idén egymilliárd, a tavalyinál közel 40 százalékkal több okostelefont értékesítenek a világpiacon az amerikai International Data Corporation (IDC) távközlési és informatikai piackutató vállalat előrejelzése szerint.
Az eladások növekedésének legerősebb hajtóereje az IDC tanulmánya szerint az átlagos készülékár (ASP) folyamatos csökkenése. Az idén az okostelefonok átlagos ára 337 dollár lesz, 12,8 százalékkal alacsonyabb a 2012-es 387 dollárnál.
Az IDC 2017-re 1,7 milliárd készülék értékesítését jelzi ellőre az eladott készülékek számának évi átlagos 18,4 százalékos növekedése alapján. Az átlagos készülékár 2017-re 265 dollárra csökken.

Kimaradt?