Megoldódni látszik a kézdivásárhelyi vízprobléma

Elkezdődött Kézdivásárhelyen a város vízcsatorna-hálózatának szakaszonkénti átmosása. A műveletet előreláthatóan novemberig befejezik, s így megoldódik a helyiek vízproblémája.

Kézdivásárhelyen az év elején váltak egyre nyomasztóbbá és frusztrálóbbá az akadozó vízellátással és a rossz minőségű víz szolgáltatásával kapcsolatos problémák. A számonkérés mindennapos volt, a lakók az önkormányzattól vártak magyarázatot, a város vezetősége pedig a helyi vízművek szakembereitől. Bokor Tibor polgármester többször is szorgalmazta a probléma megoldását a vízszolgáltatónál, de nem kapott konkrét válaszokat, megoldási javaslatokat.

A városvezető közbenjárásával augusztus elejétől szakember érkezett a városba: Pap Lajost nevezték ki a vízművek kézdivásárhelyi részlegét vezető mérnöknek. Legfőbb célja, hogy kidolgozzon egy pontos vízhálózati térképet, amelynek segítségével hatékonyan és ésszerűen lehet cselekedni például egy csőtörés esetében, vagy akár egy utca korszerűsítésekor. A mérnök elmondása szerint egy-egy probléma esetén nem szükséges elzárni a vizet az egész városban, bár ez a könnyebb út, és tudja, hogy előtte levő kollégái többször választották ezt az eljárást.

Megoldási tervei közt szerepel az is, hogy augusztustól novemberig szakaszonként átmossák a város összes vezetékét. A múlt héten el is végezték az első tervezett szakaszon a munkát. Közleményükben pontos leírást adtak a főbb technikai lépéseikről, illetve egy összesítő videó is készült a munkálatokról.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?