Kötelező megjelentetni a munkakönyv elvesztését a Hivatalos Közlönyben

Csak azzal a feltétellel fogadnak el a munkakönyv helyett más igazolást a nyugdíj kiszámításához, ha a kérvényező a Hivatalos Közlönyben közzéteszi a dokumentum elvesztését – emlékeztetett hétfőn a Bihar Megyei Nyugdíjpénztár.

Mindazoknak, akiknek már nincs meg a munkakönyvük, kötelező megjelentetniük a dokumentum elvesztését a Hivatalos Közlönyben – tájékoztatott a Bihar Megyei Nyugdíjpénztár. A hirdetést az erre szakosodott vállalkozásoknál lehet feladni, az elismervényt pedig csatolni kell majd a nyugdíjazáshoz leadott iratokhoz. A munkakönyv híján az egyes munkaadók vagy az archívumok kezelői is igazolhatják a ledolgozott évek számát, de ennek feltétele a munkakönyv elvesztésének közzététele.

A ledolgozott évek számát igazoló iratoknak tartalmazniuk kell az iktatás számát és időpontját, a munkaadó nevét, az alkalmazott adatait, a munkaviszony kezdetének és megszűnésének időpontját, az illető alkalmazásának törvényes alapját, szakmájának vagy tisztségének megnevezését, a fizetés összegét, illetve az amellett adott egyéb juttatások arányát vagy összegét, a juttatás időtartamát és törvényes alapját, valamint a kibocsátó pecsétjét is.

Kapcsolódók

Kimaradt?