Még mindig a labrador retriever az egyik legnépszerűbb kutyafajta

Az Egyesült Államokban immár 31. éve a labrador retriever a legnépszerűbb kutyafajta, derül ki az Amerikai Kennel Klub (AKC) idei toplistájából. A második legkedveltebb a francia bulldog, az ötödik helyen pedig az uszkár van.

A 197 elismert fajtát tartalmazó listán az első tíz helyen a labrador retriever után a francia bulldog, a golden retriever, a német juhászkutya, az uszkár, a bulldog, a beagle, a rottweiler, a rövidszőrű német vizsla és a tacskó áll.

A listán a legnagyobb meglepetés az uszkárok ötödik helyezése, mivel 1997 óta most sikerült először ismét az élre törniük, pedig 1960 és 1982 között nagy népszerűségnek örvendett ez a fajta. Eredetileg vízimentők voltak, ma is sportos állatok. Híresen okos kutyák, ráadásul a szőrük sem okoz allergiát.

Fotó: Unsplash | Wade Austin

A helyezések évről évre ritkán változnak, de idővel észrevehetők a különbségek. A század eleje óta nyolc fajta - köztük a pembroke welsh corgi vagy a dán dog - került be a 25 legjobb közé. A francia bulldogok, amelyek ma már a második helyen állnak, 2000-ben még csak a 71. helyet foglalták el. A cane corso pedig, amelyet csak 2010-ben ismertek el önálló kutyafajtának, azóta az 51. helyről a 21. helyre jött fel.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?