Gyakran oszt ki másokat Facebookon? Jobb, ha átgondolja, hogyan nyilvánul meg, érkeznek a büntetések

Mivel az illetékes hatóságok szigorúbban ellenőrzik a Facebookot, a platform igyekszik minél békésebb közegnek megmaradni, ezért új szabályokat vezetett be: aki vitatható bejegyzéseket tesz közzé, szigorúbb büntetésre számíthat, írja a hvg.hu portál az Engadget alapján.

Fotó: Pixabay

Az egyik kockázatos közeg a csoportoké, mert ezek különféle gondolatok kifejezésének adnak teret, köztük olyanoknak, amelyek nem illeszkednek a csoport témájához, ezért vitát gerjesztenek. alakulhat ki. De a szabályok ellen nem kizárólag ezzel lehet véteni. A Facebook ezért is egészítette ki a már meglévő szabályokat egy újabbal: a változtatás lényege, hogy ha a csoporttag vét a Facebook irányelevei ellen (tehát nem feltétlenül a csoportban követ el valamit), akkor a csoporton belüli bejegyzéseit automatikusan kevesebben fogják látni.

A szigorítás minden olyan felhasználóra érvényes, akinek az elmúlt 90 napban volt admin általi törölt posztja. A Facebook szerint a módosítás segít megőrizni a csoporton belüli normális kommunikációt, a szabályszegők pedig kevesebb emberrel léphetnek kapcsolatba.

Hasonló retorziók egyébként eddig is léteztek, de a mostanival még fokozódhat is a kirótt büntetés: ha ugyanis a szabályszegő ismét elkövet valamit, úgy a poszthoz köthető elérés még tovább zuhan, és a szankció tovább is érvényben marad.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?