banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Fán rekedt, trágár papagájt mentettek: Carlos végigkáromkodta az akciót

„B.... meg, apa! Nem megyek le!” – így kiabált egy fa tetejéről Carlos, a kétéves papagáj, amelyikhez a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatot riasztották néhány nappal ezelőtt Pécelre. Végül egy drónnal sikerült lezavarni az ágakról, pedig már berendezkedett, hiszen 12 órán át volt szökésben, írja a Blikk cikke alapján a hvg.hu portál.

A kétéves madárhoz gazdái riasztották a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatot, miután megszökött tőlük. Elmondásuk szerint Carlost a kertben röptették, egyikük karjáról a másikra szállt. Ám amikor az egyikük hátat fordított, a madár úgy érezhette, hogy nem tud leszállni, ezért egy közeli fára röppent. Szerencsére csak a szomszédig jutott, onnan a közeli temető egyik fájára. Valóságos küszködés volt, mire hazakerült. Gazdája az egész éjszakát a fánál töltötte, mindenféle finomsággal próbálta lecsalogatni, sikertelenül. „Nagyon aggódtunk érte, hogy nehogy megfázzon, vagy más baja essen, de nem mozdult” – mondta el a lapnak Hajni, az egyik gazda.

Amikor a mentőcsapat másnap megérkezett, Carlosszal komoly vita alakult ki, az állat ugyanis visszabeszélt, amikor gazdái a földre próbálták parancsolni, hogy nem megy, sőt – a mentőszolgálatosok állítása szerint – az egyik gazdájának a madár még azt is mondta: „b.... meg, apa!”. Végül egy drónnal sikerült lejjebb terelni a madarat, a földön pedig megfogták.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_xODnunXR_NYAR ON F300x250 px.jpg

Kimaradt?