banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Egész júliusban foglalkozásokra várják a gyermekeket a Maros Megyei Múzeumban

A Maros Megyei Múzeum nyári oktatási és szabadidős tevékenységekre várja a gyermekeket egész júliusban. Az intézmény folyamatosan biztosít programokat a kicsi és nagyok, vagyis a szülők számára egyaránt.

A múzeum munkatársainak célja olyan környezetet kínálni a gyermekek számára, ahol a nem formális tanulás kap teret, és ahol a fiatalok szabadon kifejezhetik magukat. Az intézmény szakemberei a Nyári iskola a múzeumban program keretében foglalkoznak a kiskorúakkal. Így a 4 és 14 év közötti gyermekek minden munkanapon részt vehetnek oktatási, gyakorlati és kreatív foglalkozásokon. Ezeket a múzeum marosvásárhelyi részlegeiben szervezik meg – tájékoztatta a Maszolt Liliana Lirca, az intézmény szóvivője.

Fotó: Maros Megyei Múzeum

„Hétfőn és kedden a középkori vár épületében várjuk az érdeklődőket, ahol a régészetről beszélgetünk és bevezetjük őket az őslénytan világába. A gyermekek tanulnak az őskori emberekről és állatokról, ezen kívül fosszíliákat is feltárhatnak. Szerdán a Kultúrpalotában találkozunk, ahol a gyermekek betekintést nyerhetnek a román és a magyar művészet legértékesebb kincseibe, majd megcsodálhatják a Tükörtermet is, ahol Marosvásárhely múltját fedezhetik fel. Csütörtökön a hagyományok világába kalauzoljuk el a kiskorúakat, a néprajzi szekcióban pedig szövő-hímző foglalkozásokat tartunk, pénteken pedig minden tudomány iránt érdeklődőt várunk a természettudományi tagozatra”– részletezte a programot a szóvivő.

A Maros Megyei Múzeum tevékenységeire a férőhelyek száma tevékenységenként körülbelül 20 főre korlátozódik. Jelentkezni kedden, szerdán és csütörtökön 9 és 13 óra között lehet a múzeum székhelyén, valamint a 0740–189067-es telefonszámon. A részvételi díj 8 lej tevékenységenként, függetlenül attól, hogy milyen tudományterületbe szeretnének betekinteni az érdeklődők. A foglalkozások két nyelven, románul és magyarul zajlanak. A jegy tartalmazza a tevékenység alatt használt fogyóanyagot is. További információk elérhetők a Maros Megyei Múzeum honlapján, valamint az intézmény Facebook-oldalán.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_3QCqSgiR_Artboard 2-100.jpg
banner_GPTpbb6w_970x250.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?