Abbahagyja az éneklést a nagyváradi Tóth Andi

„Nem egy vidám beszélgetés lesz ez a mostani” – kezdte Tóth Andi csütörtökön közzétett, majdnem 30 perces Instagram-videóját. Az énekesnő ebben elárulta, hogy pár hónapja hozott egy drámai döntést: abbahagyja az éneklést.

„Ezennel abbahagyom az éneklést. Tudom, hogy ez így nem hangzik olyan nagy cuccnak, nyilván számomra azért az. Nagyon sok miértje van” – jelentette ki a nagyváradi származású énekesnő, aki a magyarországi X-Faktor tehetségkutató 2014-es szériájának győztese volt, majd számos televíziós produkcióban, filmben, sorozatban és szórakoztató műsorban is feltűnt az évek során. Legutóbb a TV2-n futó Sztárban Sztár egyik zsúritagjaként jelent meg ismét.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

????ᴀᴛᴏᴛʜᴀɴᴅɪ???? (@tothandi.andee) által megosztott bejegyzés

Csütörtöki videójában elmondta, gyerekként a zene volt a mentsvára, majd a munkájává, kommunikációs eszközévé vált. Az elmúlt tíz évben, mióta énekesnőként tevékenykedik, nagyon sok minden történt vele. „Örülök, hogy változtam, csak valahol már azt sem tudom, hogy ki vagyok. Ez sem baj, igazából. Úgy voltam vele, hogy semmi nem baj, amíg zenélek, amíg énekelek. Ez úgy indult, hogy megnyertem egy tehetségkutatót, és elhitette velem a világ, vagy én elhitettem magammal, hogy innentől kezdve jól leszek, biztonságban leszek, már nincs mitől félnem, mert jó kezekben vagyok. Hát, rájöttem, hogy nem.”

Úgy fogalmaz, volt pár kusza éve, amikor nem is nagyon zenélhetett, ráadásul többször nem tudott hol aludni sem. Minél lejjebb került, annál inkább próbálta elérni, hogy sok ember értékelje azt a munkát, amit a zenélésbe fektetett, de senki sem foglalkozott ezzel.

„Nagyon sajnáltam, hogy semmi nem szólt a zenéről. Bennem csak az tartotta a lelket, hogy ez legyen a középpontban. Minél inkább a háttérbe szorult, annál jobban felemésztett ez az egész... Aztán jött egy nagyon mélypontom, és talán azóta sem jöttem ki belőle” – mondja a fiatal énekesnő. Éppen eldöntötte, hogy elhagyja az országot, mert mint mondta, „úgysincs itt senkim, nincsenek itt barátaim, családom, semmi”, de beütött a covid, és ő megírta Lejtő című albumát, amivel semmi célja nem volt, mégis sikeres lett. „Abban a pillanatban a legrosszabb dolog történt velem, ami történhetett: elkezdtem reménykedni. Én, hülye.”

Fotó: TV2/Sztárban Sztár

Ez után elkezdett ugyan koncertezni, de úgy érezte, a többség nem értette meg a dalait, amik arról szólnak, milyen rosszul van. „Sokáig nem tudtam, hogy mi a baj, és egyre lejjebb kerültem. És akkor rájöttem, hogy ami igazából hiányzik, az a hangom. Nagyon-nagyon hiányzik a hangom, mert ezekben a dalokban nem igazán használtam, mert nem is kellett.”

„Az év végén átgondoltam a dolgokat, és úgy voltam vele, hogy azért még fiatal vagyok. Akkor így az volt bennem, hogy igazából én még soha nem voltam boldog. Soha. Mindig csak menekültem, mindig gőzerővel próbáltam boldog lenni. Mindig úgy voltam vele, hogy akkor leszek boldog, ha zenélek. Belefeccöltem ebbe rengeteg évet, igazából idáig mindent. És úgy voltam vele, ha ez nem tesz boldoggá, akkor mi a ***ért csinálom? Ha másokat sem teszek ezzel boldoggá, akkor minek csinálom?” – elmélkedett Tóth Andi.

Mint mondja, hetekig küzdött magával, de végül úgy döntött, megpróbál boldog lenni zene nélkül. „Nem akarok kőbe vésett ígéretet tenni, hogy mostantól soha többé nem fogok énekelni, mert nem tudom”. Hozzátette, „van még a fiókban” pár dal, amit az elmúlt egy-két évben írt, ezeket a közeljövőben kiadja.

Tervei szerint egy zenei kiadóügynökség kreatív igazgatójaként fog dolgozni, illetve ruhamárkát hoz létre.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?