Levágták az áramot a lépcsőházban, a mentők vitték fel a tolószékes gyermeket a hetedik emeleti otthonába

Mentősök segítettek egy testi fogyatékkal élő nagyváradi gyermeknek feljutnia a hetedik emeleten lévő otthonába, miután a tömbház felvonója és lépcsőháza áram nélkül maradt egy pár száz lejes tartozás miatt.

A hatodik osztályos, kerekesszékes fiú édesanyja a Bihoreanul portálnak panaszolta el, hogy amikor hazaértek az iskolából, már nem működött a felvonó az épületben. Mivel ott többnyire idősek laknak, segítséget sem volt kitől kérnie ahhoz, hogy a fiút a lépcsőn felvigye a hetedik emeleti lakásukba. Először a tűzoltókhoz fordult, ők viszont nem tudtak segítséget nyújtani, így végül a mentőket hívta, akik felvitték a fiatalt az otthonába.

Fotó forrása: Bihoreanul

Mint kiderült: egy tavaly júniusi villanyszámla nem lett teljes egészében kifizetve, a mintegy 300 lejes tartozás miatt pedig a szolgáltató, az Electrica levágta az áramot az épület közös tereiben, így a lift sem működött. A társasház közös képviselője bevallása szerint nem tudott az elmaradásról, aznap tudta meg a szolgáltatótól és ki is fizette a tartozást, hogy az áramot még aznap délután visszaköthessék.

A szolgáltató tájékoztatása alapján 15 nappal korábban kiküldték az értesítést, ha pedig nem függesztették volna fel az áramszolgáltatást, akkor nekik kellett volna bírságot fizetniük a mulasztásért. Kiemelte: az egészségügyi szempontból nélkülözhetetlen, áramot igénylő eszközökre szoruló magánfogyasztók esetében nem vágják le az áramot tartozás esetén sem.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?