Megvizsgálták: ennyi az átlagos szexmennyiség az életkor szerint

Általában kíváncsiak vagyunk arra, életünk mennyiben tér el az átlagostól. Nincs ez máshogy a szexuális életünk esetében sem, a különböző kutatások pedig sorra megadják a választ. Korábban már kiderült, hogy mennyi az együttlétek átlagos időtartama,  mennyi kalóriát égetünk el szeretkezés közben, és mi az elmaradó orgazmus oka.  A kutatók nemrég azt vizsgálták meg, mennyi az átlagos szexmennyiség különböző korosztályokra lebontva.

A szakértők a vizsgálataik alapján meghatározták, hogy mennyi szex számít normálisnak 20, 30, 40 vagy 50 évesen. Először is megállapították, hogy a fiatalok hancúroznak a legtöbbet, mivel a 18-29 éves korosztály átlagosan heti kétszer vagy évi 112 alkalommal bújik ágyba a párjával, amit azonban sokan meglepően kevésnek találtak. Pedig ez a mennyiség később csak még tovább csökken.

A felmérésből kiderült, ahogy telnek az évek csökken a szeretkezések száma. Kinsey Egyetem kutatói megállapították a 18 és 29 év közöttiek évi 112 alkalommal vagy heti kétszer bújnak ágyba, a szex mennyiségét tekintve ez a korosztály a legaktívabb. Míg a 30 és 39 évesek heti 1,6 alkalommal szeretkeznek, vagy évente nagyjából 86-szor, addig a 40 és 49 közöttiek kevesebb, mint heti egyszer vagy évi 69 alkalommal. Az ötven év felettiek szexuális együttléteinek számát nem tudták megállapítani, mivel a legtöbben nem akartak erről beszélni.

A kutatás vezetője, dr. Justin Lehmiller Medical Dailynek nyilatkozva elmondta, a szeretkezések számának csökkenése mögött legtöbbször az egészségügyi problémák kialakulása áll, ami hatással van az együttlétek minőségére és mennyiségére egyaránt.

Szakértők nem lepődtek meg az eredményen. Véleményük szerint azonban fontos megbeszélni az ilyen jellegű problémákat, mivel a szex fontos tényezője a harmonikus párkapcsolatnak.

Kapcsolódók

Kimaradt?