Meglepő felmérések a szexuális együttlétek időtartamáról

Mennyi ideig tartott a legutóbbi szeretkezése (maga az aktus, nem az előjáték) és mennyi ideig szeretné, hogy tartson a szex (maga az aktus, nem az előjáték)? Erre a két kérdésre kellett választ adniuk a Saucy Dates névű társkereső oldal felhasználóinak. A válaszok még az elemzőket is meglepték. 

A társkereső közel négyezer, pontosabban 3836 személyt kérdezett meg, különböző nemzetiségű nőket és férfiakat egyaránt szexuális együttlétük ideális, illetve valós időtartamáról. Ezután összehasonlították a férfiak és a nők válaszait, kiszámították az átlagot globálisan és országokra lebontva. A felmérés készítői szerint meglepő módon a férfiak voltak őszintébbek, kevésbé túloztak, mint a nők.

Beszéljenek a számok!

A válaszok alapján a nők számára 25 perc 51 másodpercig tart az ideális együttlét, a férfiak esetében ez az időtartam 25 perc 43 másodperc, tehát a két nem véleménye szinte megegyezik.

 

A grafikonról leolvasható, hogy a közel félórás légyott vágyálom marad, hiszen az átlag még a legjobbak, azaz a 31 éves amerikai férfiak esetében is csak 17 perc 5 másodperc. Őket a harminc körüli, kanadai, angol és az ausztrál férfiak követik. Az ötödik helyen némileg meglepő módon az 50 éves indiai férfiak állnak, 15 perces teljesítménnyel.

Világszintű csalódás

A rossz hír az, hogy egy átlagos férfi éljen bármelyik országban és legyen bármilyen korú, nem tudja teljesíteni az ideális időt – állítja egy másik felmérés. Egy korábbi kutatásban ugyanis 500 heteroszexuális párt vizsgáltak. Stopperórát nyomtak a kezükbe, és 4 héten keresztül ezzel kellett mérniük az együttlétek hosszát.

Az eredmények nagyon eltérőek 33 másodperctől 44 percig, az átlag azonban 5,4 perc. Az átlagteljesítmény országonként eltérő, az Egyesült Államokban, Egyesült Királyságban, Hollandiában, Spanyolországban 5,4 perc, Törökországban a legrövidebb, 3,7 perc. 

Kapcsolódók

Kimaradt?