Hivatalos: segít a helyi sajtónak a Facebook

Világszerte segíti a helyi sajtóorgánumokat a Facebook egy újítása.

Januárban megírtuk, hogy a közösségi oldal az Egyesült Államokban új hírfolyamot vet be, Today In néven. Akkor egyelőre az alkalmazásban tesztelték ezt és hat amerikai városban: New Orleans, Little Rock, Billings, Peoria, Olympia és Binghamton.

A Facebook most közölte, hogy kiterjesztik ezt a funkciót az összes országra és összes nyelvre. Ez azt jelenti, hogy a hírfolyamokban több a saját városunkhoz és az általunk érdekelt településekhez köthető hír jelenik majd meg.

A cél, ahogy írják, a helyi kiadók erősítése. Egy kiadót akkor nyilvánítanak helyinek, amennyiben többen olvassák az adott településről, mint azon kívülről.

Ez azt jelenti például, hogy a Maszol nem kerül fel a helyi hírforrások listájára. Miután a Facebook nemrég változtatott az algoritmusán és az egyéb kiadók hátránya megmarad az újabb változás után is, az olvasóink kevesebb hírt találnak a Facebookon tőlünk. Ezen változtathatnak: a részletekről itt írtunk.

A közösségi oldal számos vátozást tesztelt az elmúlt időszakban és nem minden volt sikeres. Egy ízben például külön hírfolyamot alakítottak ki a sajtóhírek számára. Ezt öt országban tesztelték, de balul sült el a kísérlet: jelentős visszaesést mértek a kiadók, ráadásul volt, ahol éppen egy elnyomó rezsimet erősített a Facebook ezzel – akarva-akaratlanul.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?