Táblán, krétával tanít Microsoft Wordöt ez az afrikai tanár

Megőrül az internet népe azért a ghánai tanárért, aki a Microsoft Word tanítását táblán, krétával oldotta meg számítógép híján.

Ha valami, akkor ez az eset megmutatja azt a nehéz utat, amelyet számos afrikai ország jár be. Richard Appiah Akoto fotói éppen ezért járták be az egész világot, mert a Sekyedomase városában oktató 33 éves tanár lelkesedése a felszerelések hiányában sem enyhül.

Az iskolában 2011 óta tanulak 14 és 15 éves diákok számítástechnikát, a tantárgy pedig már csak azért is fontos nekik, mert szükséges a sikeres vizsgához, amely segítségével középiskolások lehetnek majd.

Akoto, aki Owura Kwadwo Hottish becenéven jelenik meg a Facebookon, fotókat is közölt a tanítási módszeréről. Mint írja, "nagyon vicces" ghánai iskolákban ICT-t tanítani. "Szeretem a diákokat, ezért tennem kell azért, hogy megértsék, amit tanítok nekik" – írja a bejegyzésében.

Akoto jól döntött, amikor megmutatta, milyen körülmények között tanít. Amikor ugyanis eljutott a hír a Microsofthoz, jelezték, hogy fel fogják szerelni az iskolát megfelelő eszközökkel és hozzáférést biztosítanak a továbbképzésekhez, bérmentve.

 


 

 

Kimaradt?