Apokalipszis-naptár: ezeken a dátumokon kellett volna megsemmisülnünk

Mint minden évben, idén is külön naptárat szentelhetnénk a világvégéknek. Éppen ezért gyűjtöttük össze a 2017-es apokalipszis-dátumokat.

Amikor az apokalipszist várók világába tekintünk be, többnyire nem a valódi globális fenyegetettségekkel állunk szemben: előbb hivatkoznak Nostradamusra, mint a klímaváltozásra vagy egy aszteroidára, mint egy nukleáris bombára. Idén pedig egyértelműen a Nibiru volt a sztár.

Ez az év is jól indul...

Már a január rosszul kezdődött, mert egy amerikai szekta szerint ekkor kellett volna elérkeznie a világvégének, ezt maga Gábriel arkangyal jelezte nekik. A szekta egy 1971-ben alapított, fehér felsőbbrendűséget hirdető csoporthoz tartozik, akik szorgosan gyűjtögették a fegyvereket, hogy a posztapokaliptikus világban is fenn tudjanak maradni.

A február sem maradt érintetlen: ekkor egy a NASA által észlelt és nem veszélyesnek nevezett aszteroida kellett volna hogy véget vessen az emberi civilizációnak. A 16-i dátum ráadásul egy héttel korábbra várta a halált hozó égitestet, mint ahogy az amerikai űrkutatók jelezték, hogy elszáguld a bolygó mellett.

Csendes tavasz, forró nyár

A következő hónapok bár megúszták az apokalipszis rémhírét, júniusra újabb időpontot tűztek ki a hivatásos világvége-jóslók: a texasi Jehova Háza nevű csoport 12-re prognosztizálta a „nukleáris holokausztot”, amelyet természetesen csak ők éltek volna túl. A csoport tagjai egyébként mind átáírták a családnevüket Hawkinsra (Yisrael Hawkins, a vezetőjük után) és a saját területükön várták a véget.

Egy keresztény csoport tönkretette az augusztusunkat is: honlapjukon azt hirdették, hogy az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában látható napfogyatkozás miatt bekövetkező sötétség elhozza az apokalipszist. Ennek 21-én kellett volna bekövetkeznie, de akkor nem adott volna lehetőséget az év további apokalipsziseire.

Rettegett szeptember

Az egyik kiemelten népszerű apokalipszis-esemény ugyanis szeptember 23-ra esett: egyes keresztény próféciakeresők szerint ezen a napon különböző égi jelek kellett volna hogy figyelmeztessenek a végítélet közeledtére.

Egy másik prognózis szerint az égen megjelenik egy A jelenések könyve által „egy napba öltözött asszonyként” említett jelenség, amit David Maide keresztény numerológus a feltételezett Nibiru bolygó hírnökének tart „számítógéppel készült asztronómiai modellek” alapján. Ekkor – állította a numerológus – vulkánok törnek majd ki, amelyek világszerte cunamikat gerjesztenek. Ez a szörnyű apokalipszis végül – mint tudjuk – elmaradt, és az új dátumon, október 15-én sem jött össze.

Gyilkos október és november

De fel a fejjel! Akik túlélték a világvégét szeptemberben, még mindig várhatták az október végit: ez nem cécózott, egyenesen Jézus visszatérését ígérte 31-re. Ezzel egyidőben a bolygó széttörése, rázkódása és végül összeomlása is várható volt.

Alighogy átvészeltük az októberi világvégét, újra lecsapott ránk az apokalipszis, ezúttal novemberben: 19-re jósolták a „Nibiru-szakértők” a rejtélyes bolygó ütközését a Földdel. Fontos tudni egyébként, hogy a Nibiru bolygó létét a NASA is cáfolta, így a szakértői pozíció – különösen november 20-án meglehetősen érdekes jelentéssel bír. Terral Croft, a nemlétező bolygó szakija a földrengések és vulkáni kitörések adataiból azt olvasta ki, hogy bolygónk a közeledő Nibiru gravitációs hatáskörébe került, ehhez még 3D-s modellezést is végrehajtott.

A decembert sem ússzuk meg

Ha már a szeptemberi és októberi Nibiru-támadás meghiúsult, újabb dátumot tűztek ki neki, bár a pontos napot nem tudjuk: december hava. A szakik azt is állítják egyébként, hogy a világ kormányai javában készülődnek erre az eseményre, saját embereiket is értesítették már róla. Ennek fényében csak reménykedhetünk, hogy 2018-at is megérjük, teret adva az újabb próféciáknak és rettegéseknek.

Címlapi illusztrációnk forrása: Getty

Kapcsolódók

Kimaradt?