Igaza volt a NASA-nak: mégsem érkezett el a világvége

Kénytelen volt ismét cáfolni a NASA a világvége eljövetelét, miután a sajtó felkapta egy keresztény számmisztikus, David Meade próféciáját, miszerint szeptember 23-án, szombaton a Föld ütközni fog egy rejtélyes, elszabadult bolygóval, Nibiruval.

A Nibiru-elmélet már az 1970-es években is felkapott volt. A gyilkos bolygót először 2003-ra várták, majd 2012-re, de csak nem akart ütközni a Földdel. A NASA már 2012-ben kiadott egy közleményt arról, hogy nincs Nibiru, nem is volt, de ha lenne is, már régen látnánk szabad szemmel.

David Meade próféciáját arra alapozta, hogy a Biblia szerint is szeptember 23-án jön el a világvége, és erre rengeteg jel is utalt az utóbbi időbe, többek között Izrael megalakulása. Szerinte Jézus nemsokára érkezik, és az igazhitűeket a mennybe emeli, a többieket pedig hagyja a Földön meghalni.

Elmélete népszerűségéhez hozzájárult, hogy az elmúlt hónapokban sorra érkeznek a természeti katasztrófák: a Harvey és az Irma hurrikán, vagy a mexikói és új-zélandi földrengések.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?