Nem várt fordulat: új Windows telefont adnak ki

Miután a Microsoft letett a Windows Phone-ról a siralmas eredményei miatt, úgy tűnik, valakik nem akarják, hogy a történet véget érjen.

A Trekstor jelentette be, hogy tömeggyártásra szánják a WInPhone 5.0-t. Ehhez kampányt is indítottak a Kickstarteren, a céljuk félmillió euró elérése. Aki idejében beszáll, az 209 euróért vásárolhatja meg majd a készüléket.

A telefon egyébként nem túl erős: 5 inches, 1270x720 képpontos felbontású IPS képernyővel bír, amelyet a kissé régi, Gorilla Glass 3 véd. A processzortól sem dobunk hátast: Qualcomm Snapdragon 617-et szereltek telefonba, amelyet 3 GB RAM segít. A belső tárhely 32 GB. 13 megapixeles kamerát kap és olyan akksit, amivel elvileg 24 órán át lehet nyüstölni a gépet.

Mint azt korábban megírtuk, eufemisztikusan úgy fogalmazott a Windows részlegének vezetője, hogy a Windows Phone fejlesztése "nincs többé a cég fókuszában". A továbbiakban is odafigyelnek a hibák javítására, a biztonsági frissítésekre és a platform támogatására, de új funkciók fejlesztése és új készülékek gyártása nincs a cég fókuszában.

Az utóbbi időben már mérni is alig lehetett a piaci részesedésüket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?