Horogkeresztek és Erdoğan-párti üzenetek árasztották el a Twittert

Legalább huszonöt nemzetközi Twitter-fiókot törtek fel és töltöttek meg Erdoğan-párti, Németország- és Hollandia-ellenes üzenetekkel.

Olyan lapok Twitter-fiókjait törték fel, mint a Die Welt, a Forbes Magazine, a BBC North America és a Reuters Japan. Emellett politikusok, például a korábbi francia miniszterelnök Alain Juppé, vagy cégtulajdonosok fiókjait is meghackelték.

A feltört fiókok bejegyzéseiben horogkeresztek jelentek még és a "kis ottomán pofon", "találkozunk április 16-án" (ekkor tartanak népszavazást arról, hogy Erdoğan kezébe még több hatalom kerüljön), szövegek, illetve az, hogy "Mit írtam? Tanulj meg törökül". Egy videót is mellékeltek, egy Erdoğan-beszédet, amely azzal kezdődik, hogy "ha meghalunk, haljunk meg úgy, mint egy férfi".

Az elmúlt napokban diplomáciai botrány alakult ki Törökország és Hollandia között, miután Hollandia nem engedte leszállni Rotterdamban a török külügyminisztert. Mevlüt Cavusoglu az áprilisi törökországi alkotmánymódosító népszavazással kapcsolatos kampányrendezvényen vett volna részt. Erdoğan ezt követően „náci maradéknak és fasisztának” nevezte a hollandokat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?