Ezek a legzöldebb IT-cégek

Az Apple, a Facebook és a Google a legzöldebb IT-cégek a Greenpeace jelentése szerint.

Az internet egyre több áramot emészt fel; egyre többen csatlakoznak a világhálóhoz, folyamatosan nő a streamajánlatokat használók, a chatelők, az e-mailezők és a videokészítők száma. Az idén az IT-szektor harmincszor annyi energiát fog elfogyasztani, mint egész Ausztria. A globális áramfogyasztás 7 százalékáért az IT-ágazat felelős.

Hanna Simons, a Greenpeace szóvivője elmondta, hogy az internetezők már most hatalmas mennyiségű áramot fogyasztanak a zenék és a filmek streamelésével. Amennyiben az internet egy ország lenne, akkor globális viszonylatban a hatodik legnagyobb áramfogyasztással rendelkezne. A szervezet éppen ezért arra szólította fel az internetes vállalatokat, hogy járuljanak hozzá a klímavédelemhez és az energiafogyasztásukat teljesen állítsák át a megújuló energiákra.

A lista első helyén az Apple található, amely jelenleg az áramszükséglete 83 százalékát fedezi megújuló energiákból. A második helyen a Facebook van 67, míg a harmadikon a Google 56 százalékkal. A Hewlett-Packard esetében ez az arány 50 százalék, a Microsoftéban 32, az IBM-ében 29 százalék. A lista végén az Adobe (23 százalék), az Amazon Web Services (17 százalék), a Samsung SDS (11 százalék) és az Oracle (8 százalék) található - írja az sg.hu.

Címlapi illusztrációnk forrása: zanzebek.com

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?