Külön appot készített a Facebook a tiniknek

Újabb fronton támadja a Facebook a fiatalok körében népszerű Snapchatet, ugyanis videónapló alkalmazást adott ki iOS-re tinédzsereknek.

A Lifestage alkalmazás lényege, hogy a tinik azokkal építhetnek közösségeket, akikkel együtt járnak iskolába. Videókkal teli profilokat készíthetnek az iskolai közösségi életükről, az app főleg a mozgóképes tartalmakkal próbálja megfogni a fiatalokat. A profil kitöltésekor nem szöveges válaszokat kell megadni, helyette mindenről videót kér az app: egy olyat, amin éppen szomorú, vagy vidám a felhasználó, vagy amikor éppen táncol. Ezekből a rövid videókból épül fel a vizuális adatlap.

A posztok sem szöveges formában jelennek meg, mozgóképet kell küldeni arról, hogy éppen mit csinál a felhasználó, a frissítéseket egy hírfolyamban láthatják a többiek.

Egyelőre nem teljesen tiszta a Facebook bejelentése alapján, hogyan fogja szűrni az app a profilokat, de elméletileg nem használhatják 21 éven felüliek. Az app különlegessége, hogy egy tini tervezte, tiniknek: a Facebook 19 éves termékfejlesztője, Michael Sayman fejéből pattant ki az ötlet. „Arra gondoltam, mi lenne ha a Facebookot 2004-ből 2016-ba repítenénk, és a profilunk minden mezőjében videó lenne rólunk" – mondta a TechCrunchnak.

A Lifestage egyelőre csak iOS-es eszközökre érhető el amerikai diákok számára, a cég még nem beszélt arról, várható-e más régiókban is a megjelenés – írja az Origo.

Kimaradt?