A Windows XP még mindig milliók kedvence

Habár már két éve nyugdíjazta a Microsoft a Windows XP-t, a Net Applications piackutató adatain alapuló becslések szerint 181 millió számítógépen fut még mindig a megnyomorított, nem támogatott operációs rendszer.

A Windows XP támogatása 2014. április 8-án fejeződött be, komoly pánikot okozva azon vállalatok körében, amelyek akkor még nem szabadultak meg a 2001-ben megjelent operációs rendszertől. Ha nem fizettek a külön támogatási szolgáltatásért, e dátumot követően az XP-t futtató PC-ik nem kapták meg a biztonsági frissítéseket.

Az otthoni felhasználók még rosszabbul jártak, ők semmilyen módon nem juthattak hozzá a frissítésekhez, így nem maradt más választásuk, mint frissíteni a Windows egy újabb változatára, ha nem akartak egy nagymértékben sebezhető számítógépet használni.

Azonban két évvel a Windows XP támogatásának megszüntetése után még mindig az összes személyi számítógép közel 11 százalékán és a windowsos PC-k 12 százalékán fut az elavult operációs rendszer. Mivel a Microsoft szerint összesen 1,5 milliárdnyi windowsos PC-t használnak világszerte, ez a 12 százalék hozzávetőlegesen 180 millió számítógépnek felel meg – írja a computerworld.hu.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?