Itt a Facebook új vetélytársa: megosztja bevételeit felhasználóival

Lelkiismeretes Facebookként határozza meg magát az egy éve elindult Tsū nevű oldal, amely osztozik felhasználóival a bevételen, mégpedig kifejezetten barátságos arányban.

A Tsū-n sem működik majd a szolgáltatás a hirdetők pénze nélkül, így aztán ugyanúgy tesznek, mint a Facebook, segítenek a hirdetések minél pontosabb célzásában. Egy fontos különbség viszont van: a Tsu a befolyó bevételek 10 százalékát tartja meg, a pénz 90 százalékát odaadják a felhasználóknak, így motiválva őket a tényleg érdekes tartalmak megosztására.

Az utóbbi időkben többek között a New York Times, az ABC News, az International Business Times, a TechCrunch, tehát több komoly nemzetközi médium is foglalkozott a szolgáltatással.

A Facebooknak nem tetszik a Tsū: az oldalt blokkolják, hiába próbáljuk a tsu.co címet megosztani a Facebookon, nem lehetséges, a biztonsági rendszer letiltja.

A Tsū alapítója szerint a 1,5 milliárd felhasználós Facebook nem az ő 4,5 millió felhasználójuktól fél, hanem a Tsu filozófiájától, ami sokaknak szimpatikusabb lehet a Facebookénál. Éppen ezért nem csak blokkolták az oldal facebookos említését, hanem visszamenőleg is minden korábbi bejegyzést és személyes üzenetet is töröltek, amelyben valaki megemlítette a Tsu címét – írja a HVG.

Kapcsolódók

Kimaradt?