Elektromos babakocsival segítene a Bosch a kimerült szülőkön

A Bosch olyan villanybabakocsit dob piacra, amely fékez, okostelefonnal is összekapcsolható, és szenzorokkal is rendelkezik, hogy felismerhesse az előtte lévő akadályokat – írja a hvg.hu portál.

Az elektromos busz, roller és autó egyre elterjedtebb a környezetünkben, ezért kezdett a Bosch vállalat is ezen a területen működni. Azonban sokkal magasabbra tolta a mércét, és úgy döntött, nem a járműveket, hanem a babakocsikat változtatja elektromossá, hogy a kimerült szülőket ezzel is segíthesse.

A vállalat nem a teljes babakocsit készíti el, hanem csupán az azt hajtó és mozgató rendszert, így lehetőséget biztosít más vállalatoknak is a saját tervezésű babakocsik elkészítésére. Az újfajta babahordót eStrollernek hívják, és ugyanúgy tölteni kell, akárcsak a rollert, egyhuzamban pedig 14-15 kilométerig bírja. Ha lemerült, a következő töltésig tolni kell.

Az eStroller nem csak megkönnyíti a szülők dolgát, de állítólag magától fékez, így a lejtőn sem gurul le. A Bosch különféle szenzorokat épített bele, amik képesek elejét venni annak, hogy a babakocsi hirtelen irányt változtasson. Bluetooth-on okostelefonnal is összekapcsolható, így a töltöttséget azon is ellenőrizhetik a szülők.

A cég közlése szerint az első modellek az Emmaljunga svéd közreműködésével kerülnek majd piacra, valamikor 2020 elején.

Kapcsolódók

Kimaradt?