Fellép a Facebook az oltásellenesekkel szemben?

Nyomás alá helyezték a közösségi oldalt.

Arra kérik szakértők a Facebookot, hogy állítsa le az oltásellenes üzenetek terjedését a felületén, ezzel egyidőben azokat a megalapozatlan, "alternatív kezelések" propagálását is, mint a C-vitamin nagy mértékű használata.

A The Guardian azt írja: oltásellenes emberek zárt Facebook-csoportokban kommunikálnak, ahová előzetes jelentkezéssel lehet csupán bejutni, így az ellenérvek nem jutnak el hozzájuk. Gyakran népes és kifinomultan működtetett csoportokról van szó: a Stop Mandatory Vaccination például 150 ezer taggal működik.

Szakértők szerint a Facebooknak tennie kellene az ilyen véleménybuborékok ellen: Dr. Wendy Sue Swanson, az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Tudományos Társaság szóvivője szerint a közösségi oldalnak prioritás kell legyen az emberi egészséget veszélyeztető hamis állítások kezelése, hiszen nemcsak magukban tesznek kárt emberek, hanem közösségi szinten.

Fiona O’Leary aktivista szerint a Facebooknak egyenesen le kellene zárnia ezeket a csoportokat, amennyiben pedig nem tesz így, civil szervezeteknek kell lépniük.

Az Egészségügyi Világszervezet az oltásellenességet a 2019-es év globális veszélyeinek top 10-es listájára helyezte.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?