banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Így lesz gyorsabb és olcsóbb a mosás

Valljuk be, a mosás nem tartozik a legmegterhelőbb házimunkák közé, hiszen csak ki kell válogatni szín szerint a ruhákat, bedobni a mosógépbe, hozzáadni a mosószert és öblítőt, majd egy-két óra elteltével kiteríteni a tisztává varázsolt ruhákat. A Daily Mailnek nyilatkozó takarítási szakértő, Shannon Lush tippjeivel azonban még gyorsabb, egyszerűbb és olcsóbb lehet a mosás. 

Az általános meggyőződés szerint, ha több mosószert adunk a ruhákhoz, azok tisztábbak lesznek, ez azonban nem feltétlenül van így – kezdi az ausztrál szakértő. A zsír alapú mosószappan fel nem oldódott maradékai tönkretehetik a ruhákat, durvább lesz a tapintásuk. Ez különösen igaz a törölközőkre. A mosószerek alkalmazására a kevesebb-több elve érvényes. 

Shannon Lush azt tanácsolja, minden mosáshoz két evőkanál szódabikarbónát és ugyanennyi ecetet használjunk, ezzel kiválthatjuk a mosószert és az öblítőt. Ha mindenképpen a boltokban kapható tisztítószerekhez ragaszkodunk, használjuk a csomagoláson előírt mennyiség negyedét. 

Ha szárítógépet használunk, a gépbe tett száraz törölközővel a felére csökkenthetjük a szárítási időt, mivel a törölköző elszívja a nedvességet. 

Ezzel a néhány tanáccsal időt és pénzt spórolhatunk.

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?